Ett nytt perspektiv

Drönare

För mig som fotograf känns det jättekul att kunna erbjuda mina kunder bilder med ett nytt perspektiv. Drönaren ger mig dessa möjligheter och är ett perfekt verktyg att ha i min verktygslåda som fotograf.

Anledningen till att jag har väntat så länge som jag har med att köpa in mig i tekniken tidigare beror dels på att regleringen har varit väldigt otydlig och de drönare som funnits inte motsvarat det jag sökt.

Men nu har allting blivit lite bättre och lite enklare. Det krävs fortfarande tillstånd för att få flyga kommersiellt och för att du ska kunna skaffa en försäkring är då tillståndet ett måste. För mig är det är självklarhet för någon som erbjuder detta att ha en giltig försäkring om något skulle hända. 

För att sprida bilder krävs det fortfarande spridningstillstånd men det finns undantag och det har blivit enklare. Jag har än så länge valt att skicka in förfrågningar på mitt material som jag presenterar för att vara på den säkra sidan. Jag tycker faktiskt att Lantmäteriet har varit väldigt bra att ha att göra med och de är snabba med att behandla mina ärenden.

 

Kontakta mig gärna om du har frågor och undringar eller behöver någon som kan hjälpa er med foto eller filning från luften.

 

Länklista

Vill du läsa lite mer kring drönare och vad som faktiskt gäller så har jag satt ihop en liten lista med nyttiga länkar: