Vintern gör sitt intåg i Östergötland

Även om vi här på Östgötaslätten inte fick så jättemycket snö i veckan så hann det under en kortare stund lägga sig ett litet täcke med nysnö. Jag passade på att sticka ut med en vän för att fånga lite bilder och vi åkte runt i ovädret i flera timmar.

Vi åkte från Linköping till Omberg och sedan runt och runt i dessa trakter i bil och sprang ut när vi hittade något spännande. Jag skulle ljuga om jag sa att det var behagligt att springa runt ute i blöt snö, regn och vind. :)

 

Husfotografering i Östergötland

Tiden går fort när man har roligt och de senaste veckorna har verkligen varit roliga och utmanande då jag verkligen lagt fokus på att utveckla mina kunskaper inom en ny genre av foto.

Jag har varvat träning med några egna arbeten och det känns verkligen kul att man utvecklas så mycket för varje uppdrag.

Det är också riktigt kul att arbeta tillsammans med ett härligt gäng och även om vi alla är egna företagare så blir det en grupp som man på sätt och vis är kollegor med.

Känner mig verkligen välkommen och trivs jättebra!

I framtiden kommer jag dela än mer av de uppdrag jag utför och redan nu ligger det lite bilder på min Instagram

 

Nedan är några exempelbilder jag tagit de senaste veckorna.

Ett nytt perspektiv

Drönare

För mig som fotograf känns det jättekul att kunna erbjuda mina kunder bilder med ett nytt perspektiv. Drönaren ger mig dessa möjligheter och är ett perfekt verktyg att ha i min verktygslåda som fotograf.

Anledningen till att jag har väntat så länge som jag har med att köpa in mig i tekniken tidigare beror dels på att regleringen har varit väldigt otydlig och de drönare som funnits inte motsvarat det jag sökt.

Men nu har allting blivit lite bättre och lite enklare. Det krävs fortfarande tillstånd för att få flyga kommersiellt och för att du ska kunna skaffa en försäkring är då tillståndet ett måste. För mig är det är självklarhet för någon som erbjuder detta att ha en giltig försäkring om något skulle hända. 

För att sprida bilder krävs det fortfarande spridningstillstånd men det finns undantag och det har blivit enklare. Jag har än så länge valt att skicka in förfrågningar på mitt material som jag presenterar för att vara på den säkra sidan. Jag tycker faktiskt att Lantmäteriet har varit väldigt bra att ha att göra med och de är snabba med att behandla mina ärenden.

 

Kontakta mig gärna om du har frågor och undringar eller behöver någon som kan hjälpa er med foto eller filning från luften.

 

Länklista

Vill du läsa lite mer kring drönare och vad som faktiskt gäller så har jag satt ihop en liten lista med nyttiga länkar:

Författarporträtt

Porträtt av en författare i Gamla Linköping

Gamla Linköping är en härlig plats och det blev igår platsen där jag hjälpte författaren Olov att ta en porträttbild som han ska använda till sin bok när den släpps på engelska.

Boken heter på svenska: Allt är möjligt- 1200 mil på cykel genom Nordamerikas kontinent. Det är en berättelse när Olov cyklade med några vänner från Alaska till Florida under ett halvår. Jag har inte själv läst boken men det verkar vara en bra berättelse så nästa bok jag läser kan nog bli den. 

Läs mer om boken och beställ

En artikel skriven i Vimmerby tidning


Jag ville ge Olov några olika alternativ att välja på så när vi fotograferade valde via olika bakgrunder och ljussättning. Jag fotograferade både med blixt och utan för att få en variation.

Ser fram mot att träffa fler härliga människor som Olov i framtiden då detta att skapa porträtt är något jag brinner för.

Nedan är några av bilderna vi tog.

 

 

 

 

Fotogalleri och Höstporträtt

Få en inblick om hur ett online galleri ser ut för dig som klient efter en porträttfotografering. Läs om vilken tjänst jag använder mig av och varför jag anser att det är bäst. Jag arbetar som fotograf i Linköping och det är där bilderna var fotograferade.

Read More

Nytt kontor i centrala Linköping

Det har varit lite för långt uppehåll här på min blogg men jag har inte legat på latsidan jag lovar er det.

Efter att jag kom hem ifrån min resa till Portugal så har jag dels gjort några få fotojobb, jag går just nu utbildning för att snart komma igång med att fotografera mäklarbilder och jag har skaffat ett kontor i centrala Linköping.

Lokalerna jag sitter i delas av fler företagare stora som små men det är verkligen en hemtrevlig stämning med öppna dörrar och jag kände mig välkommen direkt.

Om ni inte sett så erbjuder jag nu även ett helt nytt perspektiv då jag införskaffat en drönare. Jag ser det som ett jättebra verktyg vad gäller mäklarbilder men jag erbjuder även andra typer av tjänster där den kan komma till nytta. ( fler bilder kommer till detta bildgalleri snart)

Är du på jakt efter en fotograf så kontakta mig gärna och kom förbi på en fika.