Frågor & Svar

Det finns inga dåliga frågor utan bara dåliga svar. Hittar ni inte svaret på eran fråga så skicka mig ett meddelande via Facebook eller mitt kontaktformulär.


Porträtt och familjefoto

Hur bokar jag en fotografering?

Det enklaste sättet är att fylla i och skicka en förfrågan via mitt kontaktformulär. Sedan är jag aktiv på min Facebooksida där du givetvis kan skicka mig ett meddelande. Det går även bra att ringa mig och har jag möjlighet så svarar jag eller ringer upp när jag är tillgänglig. För mig är det viktigt att få en bra kontakt med mina klienter och om vi inte träffas något innan fotograferingen så talas vi vid på telefon så ni kan ställa eventuella frågor och vi kan diskutera de önskemål ni kan ha.


Hur snabbt får jag mina bilder?

För mig är det viktigt att mina kunder får tillgång till sina bilder snabbt men de ska även vara av bästa kvalitet. Mitt mål är att ni ska få tillgång att se era bilder max 2-3 veckor i online galleriet.


Vad menas med ett online galleri?

Efter att vi har haft våran fotografering kommer jag skicka er en inbjudan till erat egna galleri. Ni får ett privat inloggning och lösenord till denna sida. I lugn och ro kan ni kolla igenom alla bilder i ett vackert galleri och välja ut era favoriter. Ni kan även dela alla bilder med vänner och familj direkt ur albumet till era sociala medier. Ni kan även se den aktuella prislistan för förstoringar och utskrifter


Skriver du något avtal innan en porträttfotografering?

När det gäller porträttfotografering så skriver vi ett avtal som berättar var parterna kan använda bilderna. För mig är känns det viktigt att respektera alla och finns det önskemål om att bilderna inte ska publiceras på exempelvis min hemsida så respekterar jag detta.


Hur betalar jag för en fotografering?

När ni bokat er fotografering så skickar jag ut en faktura på bokningsavgift antingen via mail eller på posten. Bokningsavgiften är normalt 50% av kostnaden för själva fotograferingen.
En slutfaktura kommer på resterande belopp efter att fotograferingen är klar, ni har fått möjligheten att gå igenom era bilder och gjort eventuella beställnigar.


Det regnar ute vad gör vi / vi har blivit sjuka?

För mig finns det inget dåligt väder bara dåliga kläder. Men om vi märker att vädret är extremt dåligt så försöker vi att styra om datumet för fotograferingen till ett nytt datum./ Alla kan bli sjuka och skulle det inträffa så får vi givetvis boka om tiden. Detta kan även hända mig men jag är sällan så sjuk så att det hindrar mig att genomför en fotografering. För mig är en öppen dialog viktig och att man försöker vara ute i god tid.


Vad ska vi/ jag ha på mig för kläder?

Det beror helt på vilken typ av porträtt som det gäller. Mina tips om det gäller en barnfotografering brukar vara att tänka naturliga/ jordnära färger. Tänk på vad som skulle passa i den miljö vi kommer befinna oss. Sedan brukar jag avråda för kläder med mycket loggor och liknande. Ta gärna med ett extra ombyte dels för att få några flera val men även när det gäller barn då man vet hur lätt det är att man kanske blir lite smutsig. Läs gärna min guide kring detta


Hur länge sparar du våra bilder?

Jag sparar alltid era bilder i minst 1 år. Jag använder mig av en server som ständigt gör backup så era bilder är i säkert förvar vilket är viktigt. Så om ni vill beställa förstoringar eller köpa fler digitala kopior vid ett senare tillfälle går detta jättebra.


Kan jag beställa egna utskrifter?

Det går jättebra när ni använder någon av mina högupplösta kopior. Det man bör tänka på är att många fotolabb lägger på olika typer av egna "förbättringar" som i vissa fall kan ändra bilden till det sämre vid en utskrift. Så för det bästa resultatet rekommenderar jag någon av mina utskrifter.